PROGRAMMA 2018

Maandag 17 t.e.m. vrijdag 21 december: Schoolrun – Retie geeft de fakkel door

Alle Retiese kleuter- en lagere scholen springen mee op de linde<<Boom-kar en geven elkaar de fakkel door tijdens een loopevenement. Tijdens een slotmoment op vrijdag 21 december maken de scholen bekend hoeveel hun acties hebben opgeleverd.

Meer info

Donderdag 20 december: De Allerbeste Music Quiz for Life (VOLZET)

In GC Den Dries zorgen de deelnemers voor veel meer dan de antwoorden alleen tijdens de 2e editie van deze niet-alledaagse muziekquiz. De vorige editie was op een mum van tijd volzet. Wil jij er ook deze keer bij zijn? Wacht dan zeker niet te lang met je inschrijving!
10/11/2018: volzet, alle plaatsen zijn uitverkocht!

Meer info

Zaterdag 22 december:  linde<<Boom

Ren for Life:
In 2016 gingen 166 sportievelingen de uitdaging aan. Dit jaar doen we er nog enkele kilometers bij aangezien de Warmste Week van Studio Brussel in Wachtebeke georganiseerd wordt. Lopers leggen het volledige traject van Wachtebeke naar de Retiese lindeboom, in estafettevorm af: goed voor 115 afgelegde kilometers.

Meer info en inschrijven

Stap for Life:
Wandelaars kunnen zich vanaf 17.00 u. in GC Den Dries aanmelden voor een wandeltocht van 6 of 9 km doorheen sfeervolle Retiese straten, verlicht met meer dan 1.000 kaarsjes. In 2016 schreven maar liefst 1.150 wandelaars zich in! Zorg dat jij er ook deze keer bij bent!

 

Feest for Life:
Wanneer lopers, wandelaars en andere feestvarkens klaar zijn om de dansschoenen aan te trekken, barst in GC Den Dries het feest los waarbij DJ Boer Jan er net zo’n lap op zal geven als in 2016. Zij die het liever iets rustiger aan doen, kunnen terecht in een speciaal ingericht gezellig babbelcafé.

Achtergrondinfo

23 december 2016 – Het verlies van collega Werner in september 2016 inspireerde een groep collega’s en vrienden om een actie op te zetten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Op vrijdag 23 december werd gans Retie gehuld in een heerlijk warm dekentje: zo goed als alle Retienaren lieten hun kerstvoorbereidingen even voor wat ze waren en kwamen massaal naar buiten om hun steentje bij te dragen voor de actie linde<<Boom. HARTVERWARMEND! We hadden er geen andere woorden voor: de actie leverde maar liefst 30.000 EUR op ten voordele van het goede doel.

21 december 2017 – Een half jaar later sloeg het noodlot opnieuw toe en verloor Stijn, een jonge papa van 2, zijn strijd tegen kanker. Ter nagedachtenis van Stijn ontstond de Allerbeste Music Quiz for Life. De quiz werd georganiseerd op Stijns verjaardag en bracht een mooie 8.000 EUR op voor het goede doel.

De evenementen dankten hun succes aan de massale opkomst en de hulp van een enthousiast vrijwilligerskorps. Maar ook de gulle bijdragen van heel wat sponsors zorgden ervoor dat we na afloop een mooi bedrag mochten overmaken aan De Warmste Week en Kom op tegen Kanker.

Omdat de strijd tegen deze vreselijke ziekte nog lang niet geleverd is, beslisten we om dit jaar onze krachten te bundelen en al deze fantastische evenementen te organiseren onder dezelfde noemer: linde<<Boom. Voor Stijn en Werner, maar ook voor iedereen die dag in dag uit de moedige strijd aangaat tegen de ziekte.

Sponsoring

Wellicht is het overbodig te zeggen dat Den Dries in 2016 en 2017 veel te klein was om al deze warme zielen te herbergen … en we durven er op vertrouwen dat ook deze editie – mede dankzij jouw steun – een succes wordt zodat we na afloop een even mooie cheque kunnen overhandigen aan Kom op tegen Kanker.

Meer info over de sponsormogelijkheden